Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met gei­ten­kaas

Proef in deze paddenstoelenrisotto de smaak van de herfst. Risotto vraagt wat geduld, maar dat is het waard.

(336)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
italiaans hoofdgerecht Proef in deze paddenstoelenrisotto de smaak van de herfst. Risotto vraagt wat geduld, maar dat is het waard. 4 personen
3 336

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snipper de ui. Fruit in een wok of hapjespan de ui en de champignons in de olie 5 min., tot de paddenstoelen vocht loslaten.
  3. Snijd de witlof in reepjes. Voeg de witlof toe en roerbak nog 1 min. Schep de risotto erdoor. Verkruimel de geitenkaas en schep deze vlak voor het serveren door de risotto. Serveer direct.
video

Ri­sot­to ma­ken

Kookles - 04:45 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 535 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 60 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 12 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 06-07

Paddenstoelenrisotto met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pad­den­stoe­len­ri­sot­to met gei­ten­kaas

1
1
  • 275 g risotto ai funghi

Bereid de risotto volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Risotto maken

Instructievideo

04:45 min.

2
2
  • 2 uien

Snipper de ui.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

3
3
  • 250 g gesneden kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie

Fruit in een wok of hapjespan de ui en de champignons in de olie 5 min., tot de paddenstoelen vocht loslaten.

Roerbakken / wokken

Instructievideo

00:54 min.

4
4
  • 600 g witlof

Snijd de witlof in reepjes.

5
5

Voeg de witlof toe en roerbak nog 1 min. Schep de risotto erdoor.

6
6
  • 240 g geitenkaas

Verkruimel de geitenkaas en schep deze vlak voor het serveren door de risotto. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.