Ge­bak­ken ba­naan met gem­ber en ho­ning

(73)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch nagerecht 4 personen
3 73

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Grill voorverwarmen. Limoen schoonboenen en boven kom groene schil eraf raspen. Limoen uitpersen. Gember heel fijn hakken en samen met kokos, limoensap en honing door limoenrasp roeren. Bananen pellen en naast elkaar in bakblik of lage ovenschaal leggen. Gembermengsel erover uitstrijken. Bakblik ca. 15 cm onder hete grill schuiven en bananen in ca. 7 minuten mooi bruin roosteren. Intussen op vier borden grote bollen ijs scheppen. Bananen ernaast leggen. Direct serveren.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 50 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.