Sa­té van vis­ge­hakt en ko­kos

(13)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch bijgerecht 4 personen
3 13

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, satéstokjes

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Satéstokjes ca. 15 minuten in bakje met water laten weken. Grill voorverwarmen.
  2. Peper halveren, zaadlijsten verwijderen en peper in stukjes snijden. Vis in stukken snijden. Citroen schoonboenen en gele schil boven keukenmachine raspen. Kabeljauw, garnalen, rode peper, koenjit, een theelepel zout, een theelepel peper, kokos en bruine suiker toevoegen. Alles tot fijn gehaktmengsel malen. Van gehaktmengsel 4 ovale balletjes vormen en balletjes aan satéstokjes steken (1 balletje per stokje), u kunt ook kleinere balletjes vormen en er 3 op 1 stokje doen. Balletjes rondom bestrijken met olie. Spiesjes op bakplaat onder grill in ca. 8 minuten rondom bruin en gaar roosteren, regelmatig keren en eventueel nog bestrijken met olie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 165 kcal
  • eiwit 13 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.