Ba­na­nen­pud­ding met mango­com­po­te en ijs

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 210 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 55 min. wachten
(51)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
nagerecht 10 personen
3 51

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage taartvorm (24 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 ºC. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Pel de bananen en snijd in stukken. Prak de bananen met een vork en 2 el citroensap fijn.
  2. Doe de bananenpuree samen met de eieren, suiker en vanillesuiker in een kom en klop met een mixer in 5 min. tot een romig, glad beslag. Voeg al kloppend de kokosmelk toe. Spatel de rest van het citroensap en de rozijnen erdoor. Schenk het beslag in de vorm. Bak de taart in het midden van de oven in ca. 55 minuten goudbruin en gaar.
  3. Schil ondertussen de mango. Snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en halveer ze. Breng in een kleine pan met een 1/2 dl water en de gembersiroop aan de kook. Laat 10 min. zachtjes sudderen tot de mango zacht is en de stukjes zijn bedekt met siroop. Laat afkoelen.
  4. Laat de taart in de vorm afkoelen. Snijd in punten en serveer met de mangocompote en een bolletje slagroomijs.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 210 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.