Cho­co­la­de­spek­koek

Snoep deze spekkoek laagje voor laagje op, daar vraagt hij om!

  • gebak
  • 8 personen
  • 585 kcal voedingswaarden
    • 1 u. 35 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(499)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch gebak Snoep deze spekkoek laagje voor laagje op, daar vraagt hij om! 8 personen
4 499

Ingrediënten

Keukenspullen
  • springvorm (Ø 20 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Klop in een kom de boter en de suiker met een handmixer in ca. 10 min. romig. Splits de eieren. Klop één voor één de eierdooiers door het botermengsel. Spatel de bloem erdoor. Klop in een andere kom de helft van de eiwitten stijf (de andere eiwitten worden niet gebruikt). Spatel de eiwitten luchtig door het beslag. Doe de helft van het van beslag in een andere kom en meng de cacaopoeder erdoor. Roer de vanillesuiker en de koekkruiden door de andere helft van het beslag.
  2. Verwarm de grill voor. Vet de springvorm in. Schep 2-3 el koekbeslag in de vorm en strijk uit over de bodem met de bolle kant van een lepel tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm dik. Schuif de vorm ca. 15 cm onder de grill en laat het beslag in ca. 1 ½ min. stollen. Schep 2-3 el chocoladebeslag erop en strijk het uit tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm. Schuif de vorm weer onder grill en laat het laagje in 1 ½ min. stollen.
  3. Bouw de koek op dezelfde manier op met afwisselend ca. 7-8 laagjes koekbeslag en 7-8 laagjes chocoladebeslag, eindig met chocoladebeslag. Schakel de grill uit, laat de cake nog ca. 10 min. in een open oven staan. Laat de koek in de vorm afkoelen.

bewaartip:

Voor een extra lekkere smaak laat je de koek nog 1 dag staan.

video

Ei­e­ren split­sen

Instructievideo - 00:36 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 43 g
  • koolhydraten 17 g
  • vet 33 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 1.200 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Chocoladespekkoek

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Cho­co­la­de­spek­koek

1
1
  • 250 g boter
  • 250 g basterdsuiker wit

Klop in een kom de boter en de suiker met een handmixer in ca. 10 min. romig.

Eieren splitsen

Instructievideo

00:36 min.

2
2
  • 12 eieren
  • 150 g bloem

Splits de eieren. Klop één voor één de eierdooiers door het botermengsel. Spatel de bloem erdoor.

3
3

Klop in een andere kom de helft van de eiwitten stijf (de andere eiwitten worden niet gebruikt). Spatel de eiwitten luchtig door het beslag.

4
4
  • 2 el cacaopoeder

Doe de helft van het van beslag in een andere kom en meng de cacaopoeder erdoor.

5
5
  • 8 g vanillesuiker
  • ½ el koek- en speculaaskruiden

Roer de vanillesuiker en de koekkruiden door de andere helft van het beslag.

6
6
  • 2 g boter

Verwarm de grill voor. Vet de springvorm in.

7
7

Schep 2-3 el koekbeslag in de vorm en strijk uit over de bodem met de bolle kant van een lepel tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm dik.

8
8

Schuif de vorm ca. 15 cm onder de grill en laat het beslag in ca. 1 ½ min. stollen.

9
9

Schep 2-3 el chocoladebeslag erop en strijk het uit tot een flinterdun laagje van ca. 3 mm.

10
10

Schuif de vorm weer onder grill en laat het laagje in 1 ½ min. stollen.

11
11

Bouw de koek op dezelfde manier op met afwisselend ca. 7-8 laagjes koekbeslag en 7-8 laagjes chocoladebeslag, eindig met chocoladebeslag.

12
12

Schakel de grill uit, laat de cake nog ca. 10 min. in een open oven staan. Laat de koek in de vorm afkoelen.

bewaartip:

Voor een extra lekkere smaak laat je de koek nog 1 dag staan.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.