Ge­kook­te en ge­bak­ken kip

(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • frituurpan, keukenpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kip in 4 stukken snijden: de poten en borststukken. Sjalotjes pellen en snipperen. Kip in pan doen met zoveel water dat kip onderstaat en 15 g suiker per liter water toevoegen. Citroen uitpersen. Gemberwortel schillen en raspen. Sjalotjes, gember, citroensap, bouillonblokje, koenjit, laos, zout en laurierblaadjes in pan doen. Kip in ca. 30 minuten gaarkoken. Kip in kookvocht laten afkoelen.
  2. Frituurolie verhitten tot 165 °C. Kip met keukenpapier droogdeppen en bestrooien met zout en peper. Kip door bloem wentelen. Kip, eventueel in porties, in olie in ca. 5 minuten knapperig bakken. Serveren met rijst en rauwkost en chilisaus of sambal.

Tip:

In plaats van een hele kip kunt u ook kipdelen of bouten gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 460 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 15 g
  • vet 27 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.