Ga­do-ga­do

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
indonesisch hoofdgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Aardappels schillen, wassen en in 20 minuten gaarkoken. Bonen schoonmaken en in stukjes van 2 cm snijden. Alle groenten afzonderlijk in kokend water met zout in ca. 4 minuten beetgaar koken. Taugé 1 minuut koken. Groenten in vergiet met koud water afspoelen en laten uitlekken. Eieren hard koken. Aardappels in plakken snijden.
  2. Gado-gadosaus bereiden volgens gebruiksaanwijzing. Groenten (lauwwarm of koud) op schaal schikken. Warme saus erover schenken. Komkommer schillen en in plakjes snijden. Ei pellen en in partjes snijden. Met plakjes komkommer, partjes ei en kroepoek garneren. Lekker met gekookte rijst.

Tip:

In plaats van de gado-gadosaus kunt u ook satésaus bij de gado-gado serveren: 1 sjalotje en 1 teentje knoflook pellen, snipperen en in sauspan in 1 eetlepel olie 1 minuut zachtjes bakken. Pindakaas (4 el) toevoegen en ca. 1 dl water of kokosmelk. Saus aan de kook brengen (te dikke saus met water verdunnen). Saus op smaak brengen met 2 el ketjap manis en sambal oelek.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 26 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: Indonesië

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.