Spruit­jes­cur­ry met no­ten­rijst

(108)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 108

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking (bewaar het kookwater). Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken, pel ze en halveer ze. Kook de spruiten 5 min. en laat ze uitlekken. Verhit de boter in een wok en fruit de ui goudbruin. Voeg de spruiten, de paprika en de Indiase currysaus toe en breng het geheel al roerend aan de kook. Leg de halve eieren in de saus en stoof het gerecht afgedekt en op laag vuur onder af en toe omscheppen 10 min. Voeg als het te droog wordt wat kookwater van de rijst toe. Serveer de curry met de notenrijst.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 585 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 56 g
  • vet 32 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.