Ro­mi­ge biet­jes met ge­hakt­bal­le­tjes

(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes rondom bruin. Neem ze uit de pan, schep de uien erin en fruit ze 5 min. Voeg de hacheekruiden en 500 ml water toe en breng de jus al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en stoof ze afgedekt 15 min. Snijd de bietjes in plakken en deze in reepjes. Doe de bietenreepjes in een pan met de crème fraîche en de rozijnen en verwarm het geheel al roerend. Serveer de gehaktballetjes met jus en de aardappelen erbij.

Tip:

Lekker met wat gesneden bieslook over de bietjes.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 675 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 04-05

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.