Spruit­jes­scho­tel met ham en kaas

We kennen 'm met witflof, maar deze variant met spruitjes, uien en champignons is misschien nog wel lekkerder.

(249)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht We kennen 'm met witflof, maar deze variant met spruitjes, uien en champignons is misschien nog wel lekkerder. 4 personen
3 249

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de spruitjes en de champignons en snijd de ui in grove stukken. Kook de krieltjes 10 min. en voeg na 5 min. de spruitjes toe. Fruit de uien 3 min. in de olie, voeg de champignons toe en roerbak 5 min.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de krieltjes en spruiten in de ovenschaal. Schep de uien met champignons, de ham en de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout. Strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin kleuren.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 11 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 745 mg
  • vezels 10 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Spruitjesschotel met ham en kaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spruit­jes­scho­tel met ham en kaas

1
1
  • 500 g spruitjes
  • 250 g champignons
  • 2 grote uien
  • 700 krieltjes

Halveer de spruitjes en de champignons en snijd de ui in grove stukken. Kook de krieltjes 10 min. en voeg na 5 min. de spruitjes toe.

2
2

Fruit de uien 3 min. in de olie, voeg de champignons toe en roerbak 5 min.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4
  • 200 g hamreepjes julienne
  • 75 g gemalen belegen kaas 30+

Schep de krieltjes en spruiten in de ovenschaal. Schep de uien met champignons, de ham en de kaas erdoor en breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 75 g gemalen belegen kaas 30+

Strooi de kaas erover. Zet de schaal in het midden van de oven en laat het gerecht in 30 min. goudbruin kleuren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.