Vis­stoof­pot­je met rijst

In 25 minuten op de chique toer: witvis klassiek gecombineerd met prei en wortel in een romige mosterdsaus.

(414)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht In 25 minuten op de chique toer: witvis klassiek gecombineerd met prei en wortel in een romige mosterdsaus. 4 personen
3 414

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de pangasiusfilets in stukken en schep deze om met wat zout.
  2. Snipper de ui. Was en snijd de prei in schuine ringen. Smelt de boter en fruit de ui en de prei 5 min. Voeg het water, de mosterd en slagroom toe en breng alles aan de kook. Voeg de worteltjes en de stukken vis toe en stoof het gerecht afgedekt 15 min. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.
video

Ui snip­pe­ren

Instructievideo - 00:52 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 605 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 69 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 300 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2010 week 02-03

Visstoofpotje met rijst

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Vis­stoof­pot­je met rijst

1
1
  • 300 g witte rijst

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 500 g pangasiusfilets

Snijd de pangasiusfilets in stukken en schep deze om met wat zout.

3
3
  • 1 ui
  • 350 g prei

Snipper de ui. Was en snijd de prei in schuine ringen.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

4
4
  • 2 el boter

Smelt de boter en fruit de ui en de prei 5 min.

Ui fruiten

Instructievideo

00:31 min.

5
5
  • 100 ml kraanwater
  • 2 el mosterd
  • 125 ml slagroom

Voeg het water, de mosterd en slagroom toe en breng alles aan de kook.

6
6
  • 300 g Parijse worteltjes

Voeg de worteltjes en de stukken vis toe en stoof het gerecht afgedekt 15 min.

7
7

Breng op smaak met peper en zout. Serveer met de rijst.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.