Prei­taart met gei­ten­kaas

Prei, bieten en geitenkaas: a match made in heaven!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 775 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 35 min. oventijd
(238)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Prei, bieten en geitenkaas: a match made in heaven! 4 personen
3 238

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C. Snijd de uien in halve ringen en de bieten in halve plakjes. Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe. Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand. Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem 10 min. in de oven.
  2. Was de prei en snijd in dikke schuine ringen en kook 5 min. in kokend water. Laat uitlekken. Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper. Bak de taart ca. 25 min. in de oven. Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd de sjalot fijn en maak een salade van de bietjes, sjalot en yoghurtdressing.

bereidingstip:

Je kunt de taart maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven van 190 °C.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 775 kcal
  • eiwit 16 g
  • koolhydraten 53 g
  • vet 53 g
    waarvan verzadigd 34 g
  • natrium 665 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in

Preitaart met geitenkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Prei­taart met gei­ten­kaas

1

Verwarm de oven voor op 210 °C.

2
  • 6 uien
  • 500 g gekookte bieten

Snijd de uien in halve ringen en de bieten in halve plakjes.

3
  • 40 g boter

Verhit de boter in een hapjespan, voeg de uien toe en laat ze op laag vuur 15 min. stoven. Voeg peper en zout toe.

4
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg

Leg 6 plakjes bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat, in de vorm van een rechthoek. Snijd 2 plakjes in repen en maak daarmee een opstaande rand.

5

Druk de naden van het deeg goed vast. Bak de taartbodem ca. 10 min. in de oven.

6
  • 500 g preien

Was de prei en snijd in dikke schuine ringen en kook 5 min. in kokend water. Laat uitlekken.

7
  • 145 g geitenkaas, Bettine Blanc 58+

Verdeel de ui over de taartbodem, leg de prei erop en brokkel de geitenkaas erover. Bestrooi met peper. Bak de taart ca. 25 min. in de oven.

8
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 sjalot
  • 3 el yoghurtdressing bieslook

Roer de crème fraîche los en verdeel over de warme taart. Snijd de sjalot fijn en maak een salade van de bietjes, sjalot en yoghurtdressing. Bon appétit!

Tip: Je kunt de taart maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven van 190 °C.

bereidingstip:

Je kunt de taart maximaal 1 dag van tevoren bereiden. Warm hem de volgende dag 15 min. op in een voorverwarmde oven van 190 °C.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.