Ker­rie­kip in ko­kos­melk

(155)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 155

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringetjes en bewaar het groen. Pureer met de staafmixer driekwart van de bosuiringetjes met de olie en het kerriepoeder. Bak de puree in een droge pan 10 min. op laag vuur, laat het niet te veel kleuren.
  2. Snijd de kipfilet in stukjes. Voeg de kip toe en roer alles om. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes, roer deze door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in parten. Serveer de kip met de rijst en bestrooi met de overgebleven bosuiringetjes. Geef de tomaatparten erbij en schep daar het yoghurtmengsel over.

bereidingstip:

Je kunt de kerriekip 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur (zorg dat hij niet gaat koken). Bereid de tomaten en het yoghurtmengsel vlak van tevoren.

Tip:

Kerriekip in kokosmelk is het favoriete gerecht van Nathan Rutjes verdedigende middenvelder in het eerste elftal van Sparta. 'Als we gewonnen hebben, dan trakteer ik mezelf wel eens op een vette hap bij de snackbar. Maar van goed eten kan ik ook genieten! Als ik kerriekip in kokosmelk maak, dan is de pan al bijna leeg voor we aan tafel gaan. Echt waar. Zó lekker vind ik dat!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 665 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Kerriekip in kokosmelk

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ker­rie­kip in ko­kos­melk

1
1
  • 300 g basmatirijst
  • 6 bosuitjes

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Snijd het witte gedeelte van de bosui in ringetjes en bewaar het groen.

2
2
  • 3 el zonnebloemolie
  • 1 el kerriepoeder

Pureer met de staafmixer driekwart van de bosuiringetjes met de olie en het kerriepoeder.

3
3

Bak de puree in een droge pan 10 min. op laag vuur, laat het niet te veel kleuren.

4
4
  • 500 g kipfilet
  • 200 ml kokosmelk

Snijd de kipfilet in stukjes. Voeg de kip toe en roer alles om. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook.

5
5

Laat de kip op laag vuur met de deksel op de pan in ca. 10 min. gaar worden. Breng op smaak met peper en zout.

6
6
  • 100 ml volle yoghurt
  • 6 trostomaten

Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes, roer deze door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Snijd de tomaten in parten.

7
7

Serveer de kip met de rijst en bestrooi met de overgebleven bosuiringetjes. Geef de tomaatparten erbij en schep daar het yoghurtmengsel over.

bereidingstip:

Je kunt de kerriekip 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast en verwarm op laag vuur (zorg dat hij niet gaat koken). Bereid de tomaten en het yoghurtmengsel vlak van tevoren.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.