Spi­na­zie­stamp­pot met pit

Dit stamppotje met crunchy pijnboompitten is hét recept als je een dagje op je lijn let.

(361)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Dit stamppotje met crunchy pijnboompitten is hét recept als je een dagje op je lijn let. 4 personen
3 361

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord en bestrooi met zout.
  2. Snijd de knoflook fijn en verwarm de melk met de knoflook in een steelpan. Giet de aardappelen af en voeg de olie toe. Stamp met de pureestamper tot puree. Schep de spinazie in delen door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de melk erbij en roer door.
  3. Verdeel de hamreepjes en de helft van de pijnboompitten over de puree en schep om. Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de rest van de pijnboompitten.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 425 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 45 g
  • vet 16 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 435 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziestamppot met pit

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­zie­stamp­pot met pit

1
  • 1 kg kruimige aardappel

Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in water met zout in 20 min. gaar.

2
  • 65 g pijnboompitten

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Laat afkoelen op een bord en bestrooi met zout.

3
  • 100 ml melk
  • 1 teen knoflook

Snijd de knoflook fijn en verwarm de melk met de knoflook in een steelpan.

4
  • 2 el olijfolie

Giet de aardappelen af en voeg de olie toe. Stamp met de pureestamper tot puree.

5
  • 600 g spinazie

Schep de spinazie in delen door de puree. Breng op smaak met peper en zout. Schenk de melk erbij en roer door.

6
  • 32½ g pijnboompitten
  • 200 g gegrilde yorkhamreepjes

Verdeel de hamreepjes en pijnboompitten over de puree en schep om.

7
  • 32½ g pijnboompitten

Verdeel de stamppot over de borden en bestrooi met de rest van de pijnboompitten.

8

Bon appétit!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.