Brood­je kip-ker­rie

Weer eens wat anders dan een boterham met kaas voor lunch.

(129)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
lunch Weer eens wat anders dan een boterham met kaas voor lunch. 4 personen
3 129

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • vergiet

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 225 °C en bak de kaiserbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bestrooi de kipstukjes met 1 tl kerriepoeder en meng door elkaar. Verhit de olie en bak de kip 5 min. Voeg peper en zout toe. Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over. Meng de mayonaise met 1 tl kerriepoeder en de kip. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte taugé toe. Snijd de broodjes open en verdeel de kip-kerrie erover.

bewaartip:

De kaiserbroodjes kunt u maximaal 4 uur van tevoren afbakken. Bewaar tot gebruik in een bewaardoos of broodtrommel.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 27 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Broodje kip-kerrie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Brood­je kip-ker­rie

1
1
  • 4 kaiserbroodjes

Verwarm de oven voor op 225 °C en bak de kaiserbroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2
2
  • 200 g kipfiletblokjes
  • 1 tl kerriepoeder
  • 2 el olie

Bestrooi de kipstukjes met de kerriepoeder en meng door elkaar. Verhit de olie en bak de kip 5 min. Voeg peper en zout toe.

3
3
  • 125 g taugé

Doe de taugé in een vergiet en schenk er kokend water over.

4
4
  • 3 el mayonaise
  • 1 tl kerriepoeder

Meng de mayonaise met de kerriepoeder en de kip. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de uitgelekte taugé toe.

bewaartip:

De kaiserbroodjes kunt u maximaal 4 uur van tevoren afbakken. Bewaar tot gebruik in een bewaardoos of broodtrommel.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.