Ge­hakt­brood

Weinig werk, veel effect, dit gehaktbrood met paprika.

  • lunch
  • 4 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. oventijd
(214)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands lunch Weinig werk, veel effect, dit gehaktbrood met paprika. 4 personen
3 214

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakplaat
  • bakpapier
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd paprika fijn. Pureer met een staafmixer paprika met blikje tomatenpuree. Voeg ei toe en meng het erdoor. Meng er het gehakt half-om-half door. Voeg de paneermeel toe, pers de knoflook erboven en kneed door het gehakt. Voeg flink wat peper en zout toe.
  3. Leg gehakt in de vorm van een brood op de bakplaat en bak gaar in ca. 40 min. Neem uit de oven, giet het vet af en laat even afkoelen. Serveer in plakken.

serveertip:

Besmeer de plakken gehaktbrood licht met mosterd. Serveer met brood.

video

Pa­pri­ka's schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 31 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 495 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Gehaktbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­hakt­brood

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed bakplaat met bakpapier.

2
2
  • 1 rode paprika
  • 70 g tomatenpuree
  • 1 ei
  • 450 g gehakt half-om-half

Snijd paprika fijn. Pureer met een staafmixer paprika met blikje tomatenpuree. Voeg ei toe en meng het erdoor. Meng er het gehakt half-om-half door.

Paprika's schoonmaken

Instructievideo

00:28 min.

3
3
  • 150 g paneermeel
  • 1 teen knoflook

Voeg de paneermeel toe, pers de knoflook erboven en kneed door het gehakt. Voeg flink wat peper en zout toe.

4
4

Leg gehakt in de vorm van een brood op de bakplaat en bak gaar in ca. 40 min. Neem uit oven, giet het vet af en laat even afkoelen. Serveer in plakken.

serveertip:

Besmeer de plakken gehaktbrood licht met mosterd. Serveer met brood.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.