Ge­roos­ter­de aard­ap­pe­len

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 395 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 40 min. wachten
(72)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
3 72

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de ongeschilde aardappelen in de lengte en snijd daarna de helften in de lengte in parten. Leg de parten op een met bakpapier bedekte bakplaat of ovenschaal. Maak de tenen knoflook los en leg ze bij de aardappelparten; de schil om de tenen kun je laten zitten. Hak de rozemarijn (donkergroene naalden) en tijm (kleine, donkergroene blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix grof en verdeel ze over de aardappelen en knoflook. Besprenkel het geheel met de olie. Schuif de plaat in het midden van de oven en laat 40 min garen. Voeg peper en zout naar smaak toe en serveer direct.

Tip:

In plaats van verse Italiaanse kruiden kunt u ook gedroogde rozemarijn (potje 19 g) en tijm (potje 15 g) gebruiken.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 395 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 51 g
  • vet 19 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.