Kip­pen­po­ten al­la diavo­la

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 420 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 u. 20 min. wachten
(80)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 80

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aluminiumfolie, ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Hak de oregano (lichtgroene blaadjes) en de salie (grijsgroene, ovale blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix heel fijn. Meng de olie met het citroensap, de oregano, de salie, het chilipoeder, de rode peper, de sjalotten en de knoflook. Voeg peper en zout naar smaak toe. Meng de marinade met de kippenpoten en laat 30 min. afgedekt op een koele plek staan. Schep halverwege om. Verwarm de oven voor op 190 °C. Leg de kippenpoten in de ovenschaal en schep de helft van de marinade erover. Dek af met aluminiumfolie en zet de schaal in het midden van de hete oven. Haal na 20 min. de folie eraf, schep de rest van de marinade erover, zet de oven op 170 °C en laat de kip nog 25-30 min. verder garen. Lekker met een paar partjes citroen.

Tip:

U kunt ook gedroogde oregano en salie gebruiken (beide potje 10 g), maar niet te veel: gedroogd hebben ze een vrij sterke smaak.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 420 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.