Olij­ven­ta­pe­na­de op stok­brood

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 335 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 8 min. wachten
(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 42

Ingrediënten

Keukenspullen
  • blender, staafmixer of keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bak het brood af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Ris de blaadjes van de tijm (donkergroene takjes met kleine blaadjes) uit de Italiaanse kruidenmix en doe ze samen met de olijven en pijnboompitten in de blender of keukenmachine. Het kan ook met een staafmixer. Schenk de olie erbij en pureer tot een gladde tapenade. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het brood in plakjes en besmeer met de tapenade.

Tip:

Geen verse tijm? Gebruik 1 tl gedroogde tijm (potje 15 g).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 335 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 24 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.