Cous­cous met gar­na­len

(88)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
mediterraan voorgerecht 4 personen
3 88

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de courgette in kleine blokjes (brunoise). Verhit 2 el olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Voeg 1 teen knoflook en de courgette toe en bak nog 3 min. Doe de tomatenblokjes erbij en breng langzaam aan de kook. Schenk er 225 ml water bij en voeg het 1/2 bouillontablet toe. Breng opnieuw langzaam aan de kook. Voeg de couscous toe en zet het vuur uit. Roer goed door, leg de deksel op de pan en laat 10 min. garen. Verhit in een koekenpan de rest van de olie. Fruit hierin de rest van de knoflook 2 min. en roerbak vervolgens de garnalen even mee. Roer de couscous los met een vork. Maak er, met behulp van een kopje of een bakje, een torentje van. Keer om op een bord en leg de garnalen ernaast. Lekker met fijngesneden basilicum.

video

Brunoi­se snij­den

Instructievideo - 00:38 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 380 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.