Kool­vis met kik­ker­erw­ten

(69)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 69

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper ondertussen de ui. Verhit de olie in een grote braadpan en bak de ui 5 min. Voeg de sambal, de kokosmelk en de kikkererwten toe en breng tegen de kook aan. Draai het vuur laag en leg de visfilets in de pan. Stoof de vis met de deksel op de pan in 6 min. gaar. Schuif de vis naar de zijkant van de pan. Voeg de spinazie in 2 of 3 porties toe en laat de groente op hoog vuur slinken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over 4 borden en serveer de rijst erbij.

Tip:

Zilvervliesrijst bevat minder calorieën dan witte rijst: in een portie gekookte zilvervliesrijst van 150 gram zitten 180 kilocalorieën, terwijl dezelfde hoeveelheid witte rijst 220 kilocalorieën bevat.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 580 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.