Ge­fri­tuur­de olijf-aard­ap­pel­soes­jes

(12)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 12

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper, frituurpan

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen in 20 min. met zout gaar. Giet het vocht af en stamp de aardappelen fijn op laag vuur, zodat het laatste vocht verdampt. Voeg peper en zout naar smaak toe. Breng de melk met 65 ml water, de boter en een mespunt zout aan de kook in een steelpan. Neem de pan van het vuur en roer de bloem er met een houten spatel doorheen. Zet de pan nog 1 min. terug op het vuur en roer goed. Zo verdampt het vocht en kun je de soesjes straks beter frituren. Voeg, van het vuur af, 1 ei toe. Roer tot een mooi glad beslag. Voeg het volgende ei pas toe als het eerste ei volledig door het beslag is opgenomen. Doe de olijven, peterselie en kaas erbij. Meng als laatste de gestampte aardappelen erdoor. Verhit de frituurpan op 180 °C. Maak met 2 natte lepels kleine (puntvormige) soesjes. Schep de soesjes voorzichtig per 6 stuks in de plantaardige olie. Bak ze in 4 min. goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
  2. Invriezen? Vries de puree in, niet de soesjes. Haal de puree een paar uur van tevoren uit de vriezer, zodat hij helemaal ontdooit en bak de soesjes vlak voor serveren.

Tip:

Zongedroogde tomaten in plaats van Taggia olijven geven de soesjes een net even anders smaakaccent.

video

Soe­zen­be­slag ma­ken

Instructievideo - 01:59 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 385 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 38 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.