Aard­ap­pel­ju­li­en­ne met sja­lot en an­sjo­vis

  • bijgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 45 min. wachten
(16)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht 4 personen
4 16

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een hapjespan, bak de sjalot in 5 min. glazig op middelhoog vuur. Voeg de kruiden en peper en zout naar smaak toe. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen julienne. Verdeel de helft van de aardappeljulienne gelijkmatig over de bodem van de met boter ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Beleg daarna met de sjalot en de ansjovisfilets. Verdeel de rest van de aardappeljulienne erover en bestrooi weer met peper en zout. Schenk de room en de melk erover. Dek de schaal af met aluminiumfolie, plaats deze in het midden van de oven en bak de aardappelschotel in 40 min. gaar. Verwijder de folie, zet de grill aan en gril de bovenkant van het gerechtin ca. 5 min. goudbruin. Lekker bij gevogelte of gegrild rundvlees met een groene salade.

Tip:

U kunt dit gerecht een dag van tevoren maken. Laat helemaal afkoelen en bewaar in de koelkast. Dek de schaal de volgende dag af met aluminiumfolie en verwarm 15 min. in een voorverwarmde oven van 180 °C.

video

Ju­li­en­ne snij­den

Instructievideo - 00:42 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 61 g
  • vet 28 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.