Aard­ap­pel­taartjes met ri­vier­kreef­tjes

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(25)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
4 25

Ingrediënten

Keukenspullen
  • 4 kleine ovenschaaltjes (cocottes), keukenkwast

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 220 °C. Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Laat de gesmolten boter staan, zodat de melkbestanddelen bezinken. Schep met een lepel het schuim van de boter zodat een heldere gele boter overblijft. Snijd de aardappelen in plakjes van 2 mm. Leg ze dakpansgewijs in de cocottes. Strooi peper en zout op elk laagje aardappelen. Schenk de heldere boter erover. Laat de melkbestanddelen achter in de pan. Plaats de cocottes in het midden van de oven en bak de taartjes in 30 min. goudbruin en gaar. Dek de taartjes af met aluminiumfolie, als ze te bruin worden. Haal de cocottes uit de oven en giet het teveel aan boter af. Schep de aardappeltaartjes uit de cocottes. Schep de rivierkreeftjes in een kom om met de olie en voeg naar smaak citroensap toe. Leg de taartjes op 4 borden en schep de rivierkreeftjes eromheen. Verdeel de rucola rond de taartjes en de rivierkreeftjes.

video

Bo­ter kla­ren

Instructievideo - 00:28 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 11 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.