Run­der­stoof­pot met ro­de pe­per van res­tau­rant Gou­ver­neur de Rou­vil­le

Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong. In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree.

(430)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Zalig zacht stoofvlees dat bijna smelt op je tong. In een gepeperde saus met ketjap en tomatenpuree. 4 personen
4 430

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook. Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe.
  2. Snipper ondertussen 2/3 van de uien zo fijn mogelijk. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk. Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.
  3. Breng de stoofpot op smaak met ketjap, peper en zout. Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot. Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.

combinatietip:

Serveer met zilvervliesrijst.

bewaartip:

Je kunt de stoofpot 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet de pan afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren op laag vuur en voeg eventueel wat water toe.

video

Ro­de pe­per schoon­ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 620 kcal
  • eiwit 53 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 17 g
  • natrium 1.450 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Runderstoofpot met rode peper van restaurant Gouverneur de Rouville

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Run­der­stoof­pot met ro­de pe­per van res­tau­rant Gou­ver­neur de Rou­vil­le

1
1
  • 1 kg rib-runderlap
  • 50 g boter

Snijd het vlees in stukken. Smelt de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin.

Vis en vlees bakken

Instructievideo

00:58 min.

2
2
  • 140 g tomatenpuree
  • 1 runderbouillontablet

Voeg de tomatenpuree toe en schenk er zoveel water bij dat het vlees net onderstaat. Voeg het bouillontablet toe en breng alles aan de kook.

3
3

Laat het vlees op laag vuur met de deksel schuin op de pan in 2 uur gaar worden. Roer af en toe.

4
4
  • 2 uien

Snipper ondertussen de uien zo fijn mogelijk.

Ui snipperen

Instructievideo

00:52 min.

5
5
  • 2 rode pepers

Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd de peper zo fijn mogelijk.

Rode peper schoonmaken

Instructievideo

00:34 min.

6
6
  • 100 ml rodewijnazijn
  • 2 el fijne suiker

Meng de ui met de peper, rodewijnazijn en de suiker. Bewaar afgedekt tot gebruik.

7
7
  • 3 el ketjap manis

Breng de stoofpot op smaak met de ketjap, peper en zout.

8
8
  • 1 rode paprika
  • 1 ui

Snijd de paprika in stukjes. Snipper de laatste ui fijn en doe met de paprika bij de stoofpot.

9
9

Laat nog even doorwarmen. Serveer het rode pepermengsel naar smaak bij de runderstoof.

combinatietip:

Serveer met zilvervliesrijst.

bewaartip:

Je kunt de stoofpot 1 dag van tevoren maken. Laat afkoelen en zet de pan afgedekt in de koelkast. Verwarm voor serveren op laag vuur en voeg eventueel wat water toe.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.