Win­ter­groen­te met si­naas­ap­pel en kaas

(39)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 39

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het bouillontablet. Giet de rijst af en vang ca. 150 ml kookwater op. Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Dat gaat het makkelijkst als u de vrucht in een ronddraaiende beweging schilt. Snijd het vruchtvlees in plakken. Snijd de plakken in vieren. Vang het vrijkomende sinaasappelsap op. Verhit de olie in een wok en roerbak de hutspotgroenten en de paprikareepjes 3 min. Schenk het sinaasappelsap en de opgevangen bouillon erbij en stoof de groente 10 min. Voeg de stukjes sinaasappel toe en warm het gerecht nog even door. Schep op het laatst de kaas erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Serveer de groenteroerbak bij de rijst.

Tip:

De combinatie peen, ui en sinaasappel smaakt ook heerlijk met komijnekaas.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 630 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 29 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.