Bo­nen­scho­tel met pas­ta en aman­de­len

(45)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 45

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de uien goudbruin. Snijd de koolraap in reepjes. Voeg de koolraapreepjes, de sugo en de bruine bonen met vocht toe, roer om en breng het geheel aan de kook. Laat het gerecht op laag vuur 15 min. zachtjes stoven.
  2. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel, onder regelmatig omschudden, goudbruin.
  3. Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Houd wat mooie blaadjes achter. Schep van het vuur af het amandelschaafsel en het basilicum door de bruine bonen. Verdeel de penne over de borden en schep het bogenmengsel erop. Garneer met de achtergehouden basilicum.

Tip:

Dit gerecht smaakt ook lekker met koolrabi in plaats van koolraap.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 525 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 76 g
  • vet 15 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Bonenschotel met pasta en amandelen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bo­nen­scho­tel met pas­ta en aman­de­len

1
1
  • 300 g penne rigate
  • 2 uien
  • 2 el olijfolie

Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de ui. Verhit in een wok of braadpan de olie en fruit hierin de uien goudbruin.

2
2
  • 450 g koolrapen
  • 390 ml pastasaus sugo casa
  • 660 g Hollandse bruine bonen

Snijd de koolraap in reepjes. Voeg de koolraapreepjes, de sugo en de bruine bonen met vocht toe, roer om en breng het geheel aan de kook.

3
3
  • 55 g amandelschaafsel

Laat het gerecht op laag vuur 15 min. zachtjes stoven. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel, onder regelmatig omschudden, goudbruin.

4
4
  • 15 g verse basilicum

Snijd de basilicumblaadjes in reepjes. Houd wat mooie blaadjes achter. Schep van het vuur af het amandelschaafsel en het basilicum door de bruine bonen.

5
5

Verdeel de penne over de borden en schep het bogenmengsel erop. Garneer met de achtergehouden basilicum.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.