Pe­per­steaks met bies­look­kwark

(30)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
4 30

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Boen de aardappelen schoon en kook ze 10 min. Halveer de aardappelen en snijd de helften in stukken. Bak ze in 30 g boter goudbruin en gaar in ca. 15 min. Voeg na 10 min. de uien toe. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen. Kook de sperziebonen beetgaar in ca. 5 min., giet af en schep ze bij de aardappelen. Verhit de rest van de boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak hierin de pepersteaks aan beide kanten 2-3 min. (ze zijn dan nog rosé vanbinnen). Meng de kwark met de bieslook en peper en zout naar smaak. Serveer de pepersteaks met de groenteroerbak en de bieslookkwark.

Tip:

Vervang de bieslook eens door tuinkers, verrassend lekker!

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 34 g
  • koolhydraten 36 g
  • vet 14 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 52-53

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.