Vis­scho­tel­tje met mos­terd en prei

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 405 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 35 min. wachten
(141)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 141

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal in met 1/2 el olie, leg de aardappelschijfjes en de ui erin, strooi er wat zout over en druppel er 1 1/2 el olie over. Bak de aardappelschijfjes 15 min. Halveer de visfilets over de lengte, zodat er 4 lange stukken vis ontstaan. Bestrooi met peper en zout en bestrijk ze met een mengsel van mosterd en citroensap. Kook de stukken prei 10 min. Neem de schaal uit de oven en verdeel de prei over de aardappelschijfjes. Leg de stukken vis erop. Sprenkel er de rest van de olie over. Zet de schaal weer in de oven, schakel de oven terug naar 175 °C en bak het gerecht nog 20 min., tot de vis gaar is. Serveer het warm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 405 kcal
  • eiwit 33 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.