Sau­cijs­jes met kool­raap in pa­pri­kasaus

(29)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 29

Ingrediënten

Keukenspullen
  • aardappelstamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de worstjes in een pan met koud water en breng het water aan de kook. Neem, zodra het water kookt, de worstjes uit de pan en dep ze droog met keukenpapier. Kook de koolraap in het kookwater van de worstjes zacht en gaar in ca. 20 min. Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit 1/3 van de boter en braad hierin de worstjes rondom bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg 5 min. voor het einde van de braadtijd de ui toe. Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de paprika erdoor.
  3. Stamp de aardappelen met de rest van de boter en de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout. Giet de koolraap af en schep de paprika-bieslooksaus erbij. Serveer de koolraap met de aardappelpuree en de worstjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 595 kcal
  • eiwit 19 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 32 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 50-51

Saucijsjes met koolraap in paprikasaus

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Sau­cijs­jes met kool­raap in pa­pri­kasaus

1
1
  • 270 g Toscaanse worstjes

Doe de worstjes in een pan met koud water en breng het water aan de kook.

2
2

Neem, zodra het water kookt, de worstjes uit de pan en dep ze droog met keukenpapier.

3
3
  • 700 g koolrapen

Kook de koolraap in het kookwater van de worstjes zacht en gaar in ca. 20 min.

4
4
  • 900 g kruimige aardappelen

Kook de aardappelen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5
5
  • 20 g boter

Verhit de boter en braad hierin de worstjes rondom bruin en gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6
  • 1 ui

Voeg 5 min. voor het einde van de braadtijd de ui toe.

7
7
  • 1 rode paprika
  • 45 g bieslook roomsaus

Bereid de roomsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking en roer de paprika erdoor.

8
8
  • 40 g boter
  • 150 ml melk

Stamp de aardappelen met de boter en de melk tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

9
9

Giet de koolraap af en schep de paprika-bieslooksaus erbij. Serveer de koolraap met de aardappelpuree en de worstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.