Ge­gra­ti­neer­de kreeft

Een voorgerecht voor als je eens goed wil uitpakken. Perfect voor de feestdagen!

  • voorgerecht
  • 8 personen
  • 200 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 10 min. oventijd
(280)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Een voorgerecht voor als je eens goed wil uitpakken. Perfect voor de feestdagen! 8 personen
3 280

Ingrediënten

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Zet de grill van de oven op de hoogste stand. Leg de eerste kreeft verticaal met de kop van je af op zijn buik op een grote plank. Neem een groot, scherp mes en zet het puntje van het mes in het kuiltje bovenop de kop, tussen de ogen, zodat het mes grip heeft. Snijd de kreeft 1 keer in de lengte doormidden. Snijd de overige kreeften op dezelfde manier doormidden. Verwijder het darmkanaal, spoel de kreefthelften af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier. Verwijder met een hakmes de bovenste helft van de schaal van de scharen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.
  2. Pers de knoflook. Meng de olie met 1 el citroenrasp, 1 el citroensap, de kaas en de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe. Leg de kreeften met de open kant naar boven op een bakplaat. Verdeel de dressing over de kreeften en zet ze 6-7 min. bovenin de oven, maar niet direct onder de grill. Serveer direct.

Tip:

Let op: dit recept is voor 8 personen. Halveer de ingrediënten als je het recept voor 4 personen maakt.

video

Kreeft klaar­ma­ken

Instructievideo - 00:58 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 200 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 18 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Gegratineerde kreeft

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gra­ti­neer­de kreeft

1
1
  • 4 kreeften

Zet de grill van de oven op de hoogste stand. Leg de eerste kreeft verticaal met de kop van je af op zijn buik op een grote plank.

2
2

Neem een groot, scherp mes en zet het puntje van het mes in het kuiltje bovenop de kop, tussen de ogen, zodat het mes grip heeft.

3
3

Snijd de kreeft 1 keer in de lengte doormidden. Snijd de overige kreeften op dezelfde manier doormidden.

4
4

Verwijder het darmkanaal, spoel de kreefthelften af onder de koude kraan en dep droog met keukenpapier.

5
5
  • 1 citroen

Verwijder met een hakmes de bovenste helft van de schaal van de scharen. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit.

6
6
  • 2 tenen knoflook
  • 12 el olijfolie extra vierge
  • 8 el geraspte Parmezaanse kaas

Pers de knoflook. Meng de olie met 1 el citroenrasp, 1 el citroensap, de kaas en de knoflook. Voeg naar smaak peper en zout toe.

7
7

Leg de kreeften met de open kant naar boven op een bakplaat.

8
8

Verdeel de dressing over de kreeften en zet ze 6-7 min. bovenin de oven, maar niet direct onder de grill. Serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.