Pom­poen­pu­ree

Deze vegetarische pompoenpuree is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk diner.

(140)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
bijgerecht Deze vegetarische pompoenpuree is een heerlijk bijgerecht bij een feestelijk diner. 4 personen
3 140

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes. Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op maar verwijder het laurierblaadje.
  2. Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Roer nu voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat. Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 145 kcal
  • eiwit 3 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 555 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Pompoenpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­pu­ree

1
1
  • 1 pompoen

Halveer de pompoen. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil er af. Snijd het pompoenvlees in blokjes.

2
2
  • 500 ml groentebouillon
  • 1 laurierblaadje

Kook de pompoen in de bouillon met de laurier in 10 min. gaar. Giet de pompoen af, vang het kookvocht op maar verwijder het laurierblaadje.

3
3
  • 125 ml crème fraîche

Pureer de pompoen met de staafmixer en voeg de crème fraîche toe. Roer nu voldoende kookvocht erdoor, zodat een smeuïge puree ontstaat.

4
4
  • ½ tl kerriepoeder

Breng op smaak met de kerriepoeder, peper en eventueel zout.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.