Gem­ber­brow­nies

  • nagerecht
  • 16 stuks
  • 290 kcal voedingswaarden
    • 55 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 35 min. oventijd
(161)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans nagerecht 16 stuks
3 161

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakblik (20 x 30 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof. Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.
  2. Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min. Hak de gember fijn. Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.
  3. Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar. Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.
  4. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.
Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 25 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 11 g
  • natrium 20 mg
  • vezels 62 g
Tags
Ook te zien in

Gemberbrownies

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Gem­ber­brow­nies

1
1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2
2
  • 60 g walnoten
  • 250 g pure chocolade 72%

Hak de chocolade in kleine stukjes, en de walnoten grof.

3
3

Hang een kom met de chocolade in een iets grotere pan met kokend water. Laat de stukjes smelten (au bain-marie). Laat 3 min. afkoelen.

Tip: Zorg dat de kom het water niet raakt.

4
4
  • 1 mespunt zout
  • 2 eieren
  • 175 g rietsuiker
  • 150 g boter

Klop ondertussen met de mixer de boter, suiker en zout luchtig. Voeg een voor een de eieren toe en klop nog 1 min.

5
5
  • 5 bolletjes bolletjes stemgember op siroop

Hak de gember fijn.

6
6
  • 75 g bloem

Roer de chocolade en wat gembersiroop uit het potje door het botermengsel. Spatel de bloem, gember en walnoten erdoor.

7
7
  • 2 g boter

Vet de bakblik in en schep het beslag erin. Zet in het midden van de oven en bak de brownies in ca. 35 min. gaar.

8
8

Laat in 1 uur afkoelen in het bakblik.

9
9
  • 50 g pure chocolade 72%

Smelt de rest van de chocolade au bain-marie en schenk in een dun straaltje zigzaggend over de brownies. Laat hard worden en snijd in stukken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.