Vij­gen­com­po­te

(42)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans bijgerecht 8 personen
3 42

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verhit de olie in een pan en fruit de ui 5 min. Doe de vijgen erbij. Voeg de azijn en 8 el water toe en roer door elkaar. Laat het geheel 15 min. op laag vuur met een deksel op de pan koken tot de vijgen zacht zijn. Breng op smaak met peper en laat afkoelen. Serveer bij een Hollandse of luxe kaasplank.

Tip:

U kunt de vijgencompote maximaal 2 dagen van tevoren maken. De smaken trekken zo nog beter in. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 120 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 7 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.