Ge­pa­neer­de ros­bieflap­jes

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 375 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 30 min. wachten
(65)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 8 personen
3 65

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de peper fijn. Meng met het ei, de knoflook, de munt en flink wat peper en zout. Voeg de rosbieflapjes toe en schep alles door elkaar. Laat 30 min. afgedekt in de koelkast marineren. Doe het paneermeel in een diep bord. Neem de rosbieflapjes stuk voor stuk uit de marinade en zorg ervoor dat er wat van de marinade aan het vlees blijft hangen. Druk ze stevig aan beide kanten in het paneermeel. Verhit de olie en de boter en bak het vlees op middelhoog vuur in 6 min. goudbruin. Keer halverwege. Lekker met citroenpartjes.

Tip:

U kunt de rosbieflapjes ook vervangen door runderfiletlapjes à la minute (4 schaaltjes à 300 g) of in dunne plakjes gesneden biefstuk (4 schaaltjes à 300 g). De baktijd blijft hetzelfde.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 375 kcal
  • eiwit 27 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 20 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.