Ge­gril­de punt­pa­pri­ka

Puntpaprika heeft een zoetere smaak dan gewone paprika en is zeer geschikt om te vullen met alles wat je lekker vindt.

(98)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht Puntpaprika heeft een zoetere smaak dan gewone paprika en is zeer geschikt om te vullen met alles wat je lekker vindt. 4 personen
3 98

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (20 x 25 cm)

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 190 °C. Snijd de paprika's in met een scherp mesje, van vlak onder de steel tot onder, in de vorm van een T. Laat de bovenkant van de paprika's heel. Vouw ze voorzichtig open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bosui in ringetjes. Meng de bosui met de kappertjes en de tapenade. Gebruik een theelepel om de puntpaprika's met het mengsel te vullen en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak de paprika's 20 min. in het midden van de oven. Serveer warm.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 245 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 9 g
  • vet 21 g
    waarvan verzadigd 3 g
  • natrium 545 mg
  • vezels 4 g
Tags
Ook te zien in

Gegrilde puntpaprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de punt­pa­pri­ka

1
1

Verwarm de oven voor op 190 °C.

2
2
  • 4 zoete puntpaprika's

Snijd de paprika's in met een scherp mesje, van vlak onder de steel tot onder, in de vorm van een T. Laat de bovenkant van de paprika's heel.

3
3
  • 3 bosuien
  • 4 tl kappertjes
  • 140 g groene olijventapenade

Vouw ze voorzichtig open en verwijder de zaadlijsten. Snijd de bosui in ringetjes. Meng de bosui met de kappertjes en de tapenade.

4
4
  • 4 el olijfolie

Gebruik een theelepel om de puntpaprika's met het mengsel te vullen en leg ze in de ovenschaal. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en zout.

5
5

Bak de paprika's 20 min. in het midden van de oven. Serveer warm.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.