Mos­se­len met knof­look­kruim

  • voorgerecht
  • 4 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 25 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(38)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 38

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Controleer de mosselen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook ze in weinig water 6 min. Giet af en verwijder de dichte mosselen. Maak de mosselen los in de schelp, doe ze terug in één schelphelft en leg deze los op een bakplaat. Verwarm de oven voor op 220°C. Rasp de schil van de citroen en pers de vrucht uit. Maal het brood tot kruim in de keukenmachine. Voeg het citroenrasp, 2 el citroensap, de knoflook, het basilicum en voeg naar smaak peper en zout toe. Verdeel het kruim over de mosselen. Bak de mosselen in de oven in 6-8 min. krokant en goudbruin. Lekker met extra partjes citroen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 5 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.