Spi­na­ziesouf­flé met blauw­a­der­kaas

Zin in een warm voorgerecht? Deze smeuïge soufflés zijn aan te raden.

(101)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans voorgerecht Zin in een warm voorgerecht? Deze smeuïge soufflés zijn aan te raden. 4 personen
3 101

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • 4 éénpersoonssouffléschaaltjes

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de spinazie grof. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 min. slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Verkruimel de kaas. Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad. Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de vetvrije kom. Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en eventueel zout toe. Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel.
  3. Vet de souffléschaaltjes in. Schep het mengsel in de schaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.
video

Ei­wit klop­pen

Instructievideo - 00:44 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 280 kcal
  • eiwit 10 g
  • koolhydraten 3 g
  • vet 25 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 310 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Spinaziesoufflé met blauwaderkaas

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Spi­na­ziesouf­flé met blauw­a­der­kaas

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 300 g verse spinazie

Snijd de spinazie grof. Laat de spinazie in een bodempje kokend water zonder zout in 3-4 min. slinken.

3
  • 100 g Hollandse blauwaderkaas

Doe de spinazie in een vergiet en druk er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit. Verkruimel de kaas.

4
  • 125 g crème fraîche

Verhit de crème fraîche met de kaas in een pan op laag vuur en roer glad.

5
  • ½ citroen
  • 2 eieren

Maak een kom vetvrij met de citroen. Splits de eieren. Doe de eiwitten in de vetvrije kom.

6
  • 1 el bloem

Neem de pan van het vuur en voeg de spinazie, eidooiers, bloem en peper en eventueel zout toe.

7

Klop de eiwitten stijf in de vetvrije kom. Spatel het eiwit door het soufflémengsel.

8
  • 2 g boter

Vet de souffléschaaltjes in. Schep het mengsel in de schaaltjes en bak de soufflés in het midden van de oven in ca. 15 min. gaar.

9

Lekker!

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.