Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­com­po­te

Een klassieker voor de echte wildliefhebber.

(182)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Een klassieker voor de echte wildliefhebber. 4 personen
3 182

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Pers de citroen uit. Breng de cranberry's met het water en 2 el citroensap per 4 personen op laag vuur aan de kook. Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe. Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgelost en het mengsel zo dik is als jam.
  2. Verhit ondertussen de boter en de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 2 min. per kant. Laat op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten. Serveer met de cranberrycompote.

bereidingstip:

Je kunt de saus (stap 1) maximaal vijf dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm hem op laag vuur op vlak voor het serveren, of serveer op kamertemperatuur.

variatietip:

Gek op wild? Bij Albert Heijn vind je behalve hertenbiefstuk ook ander wild waarmee je heerlijke gerechten maakt. Hazenrugfilet (voor het recept hazenrug met zuurkool), eendenborst (lekker met appeltjes en stroop), konijnenbout en fazantenborst (samen lekker in een wildterrine) reebiefstuk (geserveerd met spinaziestamppot) en struisvogel (met pittige gemberboter). Kijk voor deze en meer wildrecepten op de site.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 355 kcal
  • eiwit 7 g
  • koolhydraten 39 g
  • vet 19 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Hertenbiefstuk met cranberrycompote

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Her­ten­bief­stuk met cran­ber­ry­com­po­te

1
1
  • 1 citroen
  • 340 g cranberry's
  • 100 ml water

Pers de citroen uit. Breng de cranberry's met het water en 2 el citroensap per 4 personen op laag vuur aan de kook.

2
2
  • 125 g witte basterdsuiker

Laat het 20 min. zachtjes koken en voeg de basterdsuiker toe.

3
3

Laat nog 5 min. koken tot alle suiker is opgelost en het mengsel zo dik is als jam.

4
4
  • 25 g boter
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 4 hertenbiefstukken

Verhit ondertussen de boter en de olie in een koekenpan. Bestrooi de biefstukken met peper en eventueel zout. Bak de biefstukken 2 min. per kant.

5
5

Laat op een warm bord afgedekt met aluminiumfolie 4 min. rusten. Serveer met de cranberrycompote.

bereidingstip:

Je kunt de saus (stap 1) maximaal vijf dagen van tevoren bereiden. Laat afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm hem op laag vuur op vlak voor het serveren, of serveer op kamertemperatuur.

variatietip:

Gek op wild? Bij Albert Heijn vind je behalve hertenbiefstuk ook ander wild waarmee je heerlijke gerechten maakt. Hazenrugfilet (voor het recept hazenrug met zuurkool), eendenborst (lekker met appeltjes en stroop), konijnenbout en fazantenborst (samen lekker in een wildterrine) reebiefstuk (geserveerd met spinaziestamppot) en struisvogel (met pittige gemberboter). Kijk voor deze en meer wildrecepten op de site.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.