Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(384)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook. 4 personen
3 384

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
  2. Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.
  3. Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.
video

Bak­ken met bla­der­deeg

Instructievideo - 02:21 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Courgettetaartje in bladerdeeg

terug naar recept

Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg

Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden.

Bakken met bladerdeeg

Instructievideo

02:21 min.

3
3

Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg.

Bakvormen bekleden

Instructievideo

02:06 min.

4
4

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes ca. 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.

5
5
  • 2 courgettes

Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette.

6
6
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 eieren

Meng de crème fraîche met het ei in een kom.

7
7
  • 3 bosuitjes
  • 1 teen knoflook
  • 4 el basilicum

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.

8
8
  • 100 g Pecorino Romano

Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar.

9
9

Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.