Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 615 kcal voedingswaarden
    • 20 min bereiden
    • 30 min wachten
(303)waardeer
Een lekker recept. Het vegetarische hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: roomboterbladerdeeg, courgettes, crème fraîche, eieren, bosuitjes, knoflook, basilicum en Pecorino hoofdgerecht 4 personen 615 kcal
3 303

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • eenpersoonstaartvormpjes (doorsnede 12 cm)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het tweede plakje een kwartslag gedraaid op het eerste plakje zodat je een ster krijgt. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg op de bodem. Zet de vormpjes 8 min. in het midden van de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Voeg de courgette, de bosui, de knoflook, het basilicum en de geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 615 kcal
  • Eiwit 20 g
  • Vet 42 g
  • Koolhydraten 42 g
Tags