Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 625 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 30 min. oventijd
(337)waardeer
hoofdgerecht Fraaie eenpersoonstaartjes met courgette, hartige Italiaanse kaas en knoflook. 4 personen
3 337

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • 4 eenpersoonstaartvormpjes

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden. Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg. Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.
  3. Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette. Meng de crème fraîche met het ei in een kom. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn. Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar. Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 625 kcal
  • eiwit 20 g
  • koolhydraten 43 g
  • vet 42 g
    waarvan verzadigd 27 g
  • natrium 650 mg
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in

Courgettetaartje in bladerdeeg

terug naar recept

Cour­get­te­taartje in bla­der­deeg

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 8 plakjes roomboter bladerdeeg

Rek de plakjes bladerdeeg een beetje uit zodat ze ca. 1 cm groter worden.

3
3

Bekleed elk vormpje met 2 plakjes bladerdeeg. Leg het 2e plakje een kwartslag gedraaid op het 1e plakje zodat je een ster krijg.

4
4

Prik met een vork gaatjes in de bodem van het bladerdeeg. Zet de vormpjes 8 min. in de oven. Neem uit de oven en duw het gerezen deeg naar beneden.

5
5
  • 2 courgettes

Rasp de courgette. Knijp het vocht uit de geraspte courgette.

6
6
  • 2 eieren
  • 125 ml crème fraîche

Meng de crème fraîche met het ei in een kom.

7
7
  • 4 el basilicum
  • 1 teen knoflook
  • 3 bosuitjes

Snijd de bosuitjes in ringetjes. Pers de knoflook. Snijd de basilicum fijn.

8
8
  • 100 g Pecorino Romano

Voeg de courgette, bosui, knoflook, basilicum en geraspte kaas toe en mix door elkaar.

9
9

Verdeel het courgettemengsel over het bladerdeeg en bak de taartjes in 20 min. goudbruin en gaar. Verwijder de vormpjes en serveer direct.

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.