Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Kip in zout­korst

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 270 kcal voedingswaarden
    • 10 min bereiden
    • 80 min wachten
(53)waardeer
Een lekker recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: gevogelte, zeezout grof, bloem, eieren, hele kip, knoflook en Italiaanse kruidenmix hoofdgerecht 4 personen 270 kcal
4 53

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • braadslede

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zout met de bloem. Splits de eieren en voeg de eiwitten samen met 350 ml koud water toe aan het zout. Meng alles door elkaar. Vul de holte van de kip met de knoflook en de Italiaanse kruiden. Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel. Leg de kip erop en pak deze gelijkmatig in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de hele kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal ongeveer even dik is. Bak de kip 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten. Breek de korst met behulp van een zwaar mes of een hamer (een deegroller kan ook) en verdeel de kip in stukken. Lekker met de roomzuurkool met appel (recept elders op ah.nl).

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 270 kcal
  • Eiwit 23 g
  • Vet 20 g
  • Koolhydraten 0 g
Tags