Kip in zout­korst

Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 330 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 10 min. wachten
    • 1 u. 10 min. oventijd
(68)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
frans hoofdgerecht Door de kip in de zoutkorst te bereiden, krijg je heerlijk sappige kip. 4 personen
3 68

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • braadslee

Bereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.
  2. Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.
  3. Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.
  4. Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel. Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.
  5. Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten. Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller.

serveertip:

Lekker met roomzuurkool met appel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

video

Be­rei­den in zout­korst

Instructievideo - 01:47 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 330 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 24 g
    waarvan verzadigd 7 g
  • natrium 845 mg
Tags
Ook te zien in

Kip in zoutkorst

terug naar recept

Kip in zout­korst

1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
  • 1 kg zeezout grof
  • 500 g bloem
  • 5 tenen knoflook

Meng het zout met de bloem. Pel de tenen knoflook.

3
  • 2 eieren
  • 350 ml koud water

Splits de eieren. Voeg de eiwitten met het water toe aan het zout en de bloem. Meng alles door elkaar. De eidooiers worden niet gebruikt.

4
  • 1 hele kip
  • 20 g Italiaanse kruidenmix

Vul de holte van de kip met de knoflook en kruidenmix.

5

Bedek de braadslee met een laag van 1 cm van het zoutmengsel.

6

Leg de kip erop en pak in met de rest van het zoutmengsel. Zorg ervoor dat de kip aan alle kanten bedekt is en dat de laag overal even dik is.

7

Bak de kip ca. 70 min. in de oven. Neem hem uit de oven en laat 10 min. rusten.

8

Breek de korst met behulp van een zwaar mes of deegroller. De korst eet je niet op.

9

Lekker!

serveertip:

Lekker met roomzuurkool met appel. Kijk voor het recept elders op ah.nl/allerhande.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.