Kerst­cock­tail van In­ge

(86)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
voorgerecht 4 personen
3 86

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Roer de mayonaise, de ketchup, de rode peper en de whisky tot een sausje. Breng op smaak met zwarte peper. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast. Meng de saus door de Hollandse garnalen. Verdeel de sla over 4 cocktailglazen of borden. Houd wat mooie blaadjes achter voor de garnering. Halveer de citroen. Pers een helft uit en snijd de andere helft in schijfjes. Verdeel de garnalen over de sla en besprenkel met wat citroensap. Bestrooi naar smaak met de cayennepeper. Garneer met een schijfje citroen en de achtergehouden veldsla.

Tip:

Familierecept AllerHande 13 2009. Bij Inge in Volendam houden ze vast aan tradities. Kerst vieren ze altijd thuis, met de héle familie. 'Kerst is bij ons een echt familiegebeuren dat we altijd samen vieren. We vinden het heerlijk om met z'n allen te tafelen. Voor het hoofdgerecht en de toetjes maken we een aantal verschillende dingen. Maar dat geldt niet voor het voorgerecht! Dat is elk jaar traditiegetrouw deze cocktail van Hollandse garnalen. Daar is iederéén dol op; vooral door het scheutje whisky erdoor!'

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 175 kcal
  • eiwit 9 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 13 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.