Zalm met bloem­kool­pu­ree

Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje.

(168)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hollands hoofdgerecht Gek op groenten? In dit gerecht vind je er vier. Samen met de zalm, een feestelijk bordje. 4 personen
2 168

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes. Laat de slagroom met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken. Kook ondertussen de bloemkoolroosjes 5 min. in water met zout. Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze uitlekken. Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken. Kook ten slotte de tuinerwten 1 min.
  3. Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan in 6 min. net gaar, keer halverwege. Verwarm de bloemkoolpuree in een pan. Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.

serveertip:

Lekker met een partje citroen.

video

Bloem­kool

Onze leverancier - 04:08 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 600 kcal
  • eiwit 38 g
  • koolhydraten 13 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 90 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in

Zalm met bloemkoolpuree

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zalm met bloem­kool­pu­ree

1
1
  • 1 teen knoflook
  • ½ bloemkool

Snijd de knoflook in plakjes en verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

2
2
  • 125 ml slagroom
  • 1 laurierblaadje

Laat de slagroom met de knoflook en het laurierblaadje 6 min. zachtjes tot tweederde inkoken.

3
3

Kook ondertussen de bloemkoolroosjes 5 min. in water met zout.

Bloemkool

Instructievideo

04:08 min.

4
4

Verwijder het laurierblaadje uit de pan en pureer de bloemkool met de slagroom en de knoflook tot een puree. Breng op smaak met peper en zout.

5
5
  • 200 g peultjes

Breng een pan water met wat zout aan de kook. Kook de peultjes 2 min. en laat ze uitlekken.

6
6
  • 150 g haricots verts

Verwijder de steelaanzet van de haricots verts, laat het puntje zitten, en kook ze in hetzelfde water 4 min. Laat ze uitlekken.

7
7
  • 100 g tuinerwten

Kook ten slotte de tuinerwten 1 min.

8
8
  • 600 g zalmfilet
  • 2 el olijfolie

Bestrijk de zalm met de olie en bestrooi met peper en zout. Bak in een droge koekenpan in 6 min. net gaar, keer halverwege.

9
9

Verwarm de bloemkoolpuree in een pan.

10
10
  • 30 g boter

Verwarm de boontjes in de boter en breng op smaak met peper en zout.

11
11

Verdeel de groenten over de borden, leg de zalm erop en serveer de bloemkoolpuree erbij.

serveertip:

Lekker met een partje citroen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.