Schel­vis­fi­let met saf­fraan­saus

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 350 kcal voedingswaarden
    • 45 min. bereiden
    • 10 min. wachten
(58)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 58

Ingrediënten

Keukenspullen
  • ovenschaal

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schenk de visfond in een steelpan en laat tot iets meer dan de helft op laag vuur inkoken. Bestrooi de vis met peper en zout. Schenk 100 ml water en 100 ml witte wijn in een ovenschaal. Leg de ui en de vis erin, verdeel de boter erover en zet de schaal in de oven. Laat in 8 min. gaar worden. Kook ondertussen de tuinboontjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, laat een beetje afkoelen en verwijder met een scherp mesje de lichtgroene vliesjes om de boontjes. Voeg de resterende wijn, de saffraan en de slagroom toe aan de ingekookte visfond en laat tegen de kook aan trekken tot de vis uit de oven kan. Voeg 1 min. voor serveren de gedopte tuinboontjes aan de saus toe. Verdeel de vis over 4 borden en schenk de saus erbij. Lekker met aardappelgratin (zie recept elders op ah.nl/recepten).

video

Tuin­bo­nen dub­beldop­pen

Instructievideo - 00:24 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 350 kcal
  • eiwit 29 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 22 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.