Reu­zen­gar­na­len met pa­pri­ka­dip

  • borrelhapje
  • 8 personen
  • 125 kcal voedingswaarden
    • 1 uur bereiden
    • 55 min. wachten
(54)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
borrelhapje 8 personen
4 54

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenmachine, ovenschaal, 8 satéstokjes, 30 min. in water gedompeld

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de paprika's in de ovenschaal en rooster ze 40 min. Keer halverwege. Neem ze uit de oven, laat de oven aan. Doe de paprika's in een pan en leg de deksel erop. U kunt ze ook in een gesloten zak doen. Laat 15 min. staan en verwijder dan de dunne schil en de zaadlijsten. Pureer de paprika's met een keukenmachine. Voeg de knoflook, de mayonaise en de cayennepeper toe aan de paprikapuree. Knijp 1 citroenpartje uit. Breng op smaak met een paar druppels citroensap en peper en zout. Rijg 4 garnalen aan elk satéstokje en leg deze op de bakplaat van de oven. Bak in 8 min. gaar. Serveer met de paprikadip en een partje citroen.
  2. U kunt de paprikadip maximaal 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Bak of gril de garnalen vlak voor het serveren.

Tip:

*AH Excellent voor de Feestdagen product, tijdelijk in het assortiment.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 125 kcal
  • eiwit 15 g
  • koolhydraten 2 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 0 g
Tags
Ook te zien in

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.