Drui­ven­zuur­kool met ui­en­bur­gers

(49)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht 4 personen
3 49

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de aardappelen 10 min. in water met zout. Verhit 30 g boter in een koekenpan. Bak de aardappelen met 2 laurierblaadjes in 15 min. bruin.
  2. Spoel voor een minder zure smaak de zuurkool eventueel af en voeg water toe totdat de zuurkool net onder staat. Voeg de druiven toe en kook zachtjes 15 min. met de deksel op de pan.
  3. Bak de burgers in 20 g boter volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de ui, paprika en het laatste laurierblaadje erbij. Breng op smaak met peper.
  4. Verdeel de burgers over 4 borden, schep de ui en paprika erop. Serveer met de druivenzuurkool en gebakken aardappelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 410 kcal
  • eiwit 21 g
  • koolhydraten 57 g
  • vet 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 48-49

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.