Roer­ge­bak­ken gar­na­len met man­go

(52)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Handig als boodschappenlijstje
of om online te bestellen

Keukenspullen
  • keukenpapier, wok

Bereiden

Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan. Met dunschiller mango schillen. Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden. In wok arachideolie verhitten. Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan garnalen op bord scheppen. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren. Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.