Roer­ge­bak­ken gar­na­len met man­go

(52)waardeer
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 52

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier, wok

Bereiden

Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan. Met dunschiller mango schillen. Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden. In wok arachideolie verhitten. Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan garnalen op bord scheppen. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren. Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 295 kcal
  • eiwit 22 g
  • koolhydraten 12 g
  • vet 17 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer die wij niet ondersteunen, daarom werkt deze site niet optimaal. We raden je aan een andere browser(versie) te gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.