Je hebt een verouderde versie van Internet Explorer, daarom werkt deze site niet optimaal.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je deze site niet zien.

Roer­ge­bak­ken gar­na­len met man­go

(50)waardeer
Een lekker chinees recept. Het hoofdgerecht bevat de volgende ingrediënten: vis, tijgergarnalen, eiwit, sesamolie, vierseizoenenpeper, mango, arachideolie, verse gemberwortel, knoflook, droge sherry, verse bieslook en verse koriander Chinees hoofdgerecht 4 personen 295 kcal
3 50

Ingrediënten

Bekijk je boodschappenlijst op ah.nl/appie
Keukenspullen
  • keukenpapier, wok

Bereiden

Garnalen droogdeppen met keukenpapier. In kom eiwit loskloppen met 1 eetlepel sesamolie, 1 theelepel zout en peper naar smaak. Garnalen erdoor scheppen en 10 minuten laten staan. Met dunschiller mango schillen. Vruchtvlees in plakken van pit snijden en plakken in stukken van 3-4 cm snijden. In wok arachideolie verhitten. Garnalen erdoor scheppen en al omscheppend in 2 minuten gaar laten worden. Met schuimspaan garnalen op bord scheppen. Olie in hittebestendige kom schenken en laten afkoelen (wordt niet meer gebruikt). In wok 1 eetlepel sesamolie verhitten en gember en knoflook roerbakken tot ze gaan geuren. Garnalen met sheery en mango erdoor scheppen en alles 1-2 minuten roerbakken. Op smaak brengen met zout en peper. Bieslook en koriander erover strooien. Lekker met rijst of mihoen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • Energie 295 kcal
  • Eiwit 22 g
  • Vet 17 g
  • Koolhydraten 12 g
Tags