Aman­del­ge­lei met si­naas­ap­pel en ly­chees

  • nagerecht
  • 4 personen
  • 225 kcal voedingswaarden
    • 30 min. bereiden
    • 3 uur wachten
(21)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees nagerecht 4 personen
3 21

Ingrediënten

Keukenspullen
  • lage schaal (20 x 25 cm), ingevet

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom met koud water gelatine 5 minuten weken. In steelpan 250 ml water met suiker aan de kook brengen en suiker al roerend oplossen. Gelatine uitknijpen en van vuur af al roerend in suikerwater oplossen. Melk en amandelessence erdoor roeren. Mengsel in schaal schenken en in koelkast in 2-3 uur laten opstijven.
  2. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Gelei in blokjes snijden en met sinaasappelpartjes en lychees over vier schaaltjes verdelen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 225 kcal
  • eiwit 6 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 1 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.