Wit­te kip met zou­te sja­lot­jes

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 250 kcal voedingswaarden
    • 35 min. bereiden
    • 12 uur wachten
(19)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 19

Ingrediënten

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. In kom sjalotjes, gember, olie, sesamolie, sherry, 2 theelepels zout en 1 theelepel peper door elkaar scheppen en 12 uur laten staan.
  2. Kipfilet inwrijven met zout. In pan bouillon aan de kook brengen. Kipfilet erin leggen en in 15-20 minuten tegen de kook aan gaar laten worden. Kip in bouillon laten afkoelen tot lauwwarm. Kip in plakjes snijden en overdoen in schaal. Bieslook door sjalotmengsel scheppen en over kip scheppen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 250 kcal
  • eiwit 31 g
  • koolhydraten 8 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.