Ci­troen­kip

(100)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
chinees hoofdgerecht 4 personen
3 100

Ingrediënten

Keukenspullen
  • wok

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. Ei splitsen en eiwit loskloppen. In kom kip met losgeklopte eiwit, 1/2 eetlepel maizena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 el citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 min. zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 el water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 220 kcal
  • eiwit 28 g
  • koolhydraten 5 g
  • vet 10 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: China

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.